Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Монастирський назвав причини аварії на "Рівнеазоті" і анонсував перевірки на хімзаводах України

Аварія на заводі “Рівнеазот” поблизу міста Рівне сталася на тлі відсутності капітального ремонту із заміною трубопроводу, що не відбувалось протягом кількох десятиліть.
Денис Монастирський

Про це під час засідання уряду заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зокрема, він зазначив:

"Якщо ми говоримо про попередні причини, то саме підприємство функціонує з 1969 року. За попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводів не відбувався останні десятиліття. Тому, попередніми причинами можуть бути невідповідність матеріалу трубопроводу з заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу".

Він підсумував, що остаточні висновки зробить спеціальна комісія, яка наразі працює на території підприємства.

Також нещодавно призначений очільник МВС повідомив, що в Україні проведуть позапланові перевірки на хімічно небезпечних об'єктах.

Перевірки спільно проводитимуть Держпраця, Державна служба з надзвичайних ситуацій і Держекології.

"З метою попередження і недопущення подібних аварій, вважаємо за необхідне доручити... проведення позапланових спільних перевірок всіх хімічно небезпечних об'єктів першого та другого ступенів хімічної небезпеки з практичним відпрацюванням дій персоналу та об'єктів аварійно-рятувальних служб щодо реагування на виникнення таких аварій", - сказам Монастирський.

Міністр додав, що цю перевірку "можна зробити до кінця року".

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, учора, приблизно о 17:10, неподалік від міста Рівне на заводі "Рівнеазот" сталася аварія, внаслідок якої над потужностями підприємства утворилася величезна помаранчева хмара, котру околицями почав розносити вітер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ