Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Morituri te salutant" Національного театру ім. Івана Франка відтепер доступна онлайн

Morituri te salutant — вистава із зірковим акторським складом від Національного театру ім. Івана Франка відтепер доступна онлайн на Dramox!

Відтепер на стримінговій платформі Dramox доступна знаменита вистава “Morituri te salutant” від Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Нагороджена “За кращу режисерську роботу” в премії “Київська пектораль” вистава режисера Дмитра Богомазова вибудовує єдину колективну біографію українського села. 

“Війна змінила життя країни. Наші актори стали волонтерами, пішли на фронт, записалися у тероборону. Однак навіть в умовах війни ми показуємо вистави глядачеві, працюємо над новими творами і невдовзі зіграємо прем’єри. Вистави нашого поточного репертуару кияни та військові можуть бачити наживо, але частина наших шанувальників опинилася за межами Києва й України. В країнах Європи, від волі і рішень яких багато в чому залежить перемога України у цій війні. Ми раді, що завдяки online показу наших вистав можемо долучитися до культурного фронту цієї війни, що ми залишаємося на зв'язку з нашим постійним глядачем і вдячні Dramox за підтримку українського мистецтва”.

Дмитро Богомазов, головний режисер Національного театру ім. Івана Франка. 

Окрім українських вистав на Dramox представлені постановки світових театрів.Вже більше 20 вистав від кращих театрів світу таких як Берлінської державної опери, Англійського національного балету, Королівського театру в Мадриді доступні з українськими субтитрами. Водночас Dramox перекладає українські вистави на англійську мову для європейського глядача. 

З Dramox українці можуть проводити більше часу з театром, незалежно від їхнього місцезнаходження. На сьогодні понад 30 українських театрів співпрацюють з Dramox. Серед них: театр “Золоті ворота”, Київ Модерн-Балет, Львівська національна опера, Харківський театр “Прекрасні квіти”, Театр драми й комедії на лівому березі та інші. Від останнього чотири постановки вже представлені на платформі. Серед них, відзначена Шевченківською премією, вистава Тамари Трунової “Погані дороги” за п’єсою Наталі Ворожбит. 

“Знайомити Європу з українськими виставами так само важливо, як і знайомити Україну з європейськими. Нам є, що показати світу і глядачам. А ще ми раді, що сьогодні, в часи війни, коли немає можливості відвідати театр, українські глядачі можуть побачити найкращі репертуарні вистави Театру на лівому березі на Dramox, і тим самим підтримати нас”.

Стас Жирков, директор-художній керівник Театру на лівому березі

Перший тиждень користування онлайн-театром є безкоштовним. Далі місячна підписка становить 299 гривень. Всі кошти з передплати Dramox віддає українським театрам. Також можна підтримати конкретний театр, зробивши окремий внесок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ