Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мороз не має права підписувати закон про Кабінет Міністрів – Костянтин Бондаренко

«Якщо Олександр Мороз таки підпише Закон «Про Кабінет Міністрів», то принаймні Секретаріат Президента не буде його визнавати. Може виникнути схожа ситуація, яка нещодавно була з Борисом Тарасюком і яка розвиватиметься в такому ж руслі, оскільки антикризова коаліція і Кабінет Міністрів будуть визнавати закон про Кабмін конституційним, а Президент і його Секретаріат – ні. Таким чином Україна стане країною подвійних стандартів і подвійного підходу до вирішення будь-яких питань», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив керівник Центру досліджень суспільних процесів Костянтин Бондаренко.
 «Звичайно ж, альтернативою Президента є можливість звертатись до Конституційного суду з приводу оскарження законності чи незаконності того чи іншого акту, прийнятого чи неприйнятого, такого, що вступив чи не вступив в дію. Водночас в  Україні згідно з законом до Конституційного Суду мають право також  звертатись або Президент, або ж депутати Верховної Ради, якщо назбирають близько 45 підписів народних депутатів», – зазначив політолог.
На запитання, чи може сьогодні Олександр Мороз підписати закон про Кабмін, Кость Бондаренко відповів, що «від вчорашнього дня Олександр Мороз не має права підписувати Закон «Про Кабінет Міністрів», оскільки вчора Мукачівський міськрайонний суд заборонив голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня Закон «Про Кабінет Міністрів». Хоча свого часу Конституційний Суд надав йому таке право. Однак доки не буде скасоване це рішення судом вищої інстанції, доти Олександр Мороз не може підписати цей закон».
За словами політолога, «не можна виключати й такий варіант, що спікер таки підпише цей закон всупереч рішенню суду».
«Однак навіть якщо спікер Верховної Ради таки підпише закон «Про Кабінет Міністрів» і якісь районні суди чи Бердичівський, чи Броварський, знову ж висловлять намір якимось чином покарати Олександра Мороза, то не потрібно забувати, що у спікера є депутатська недоторканність. Крім того, навряд чи хоч якимось чином можна буде притягти його до відповідальності реально. Це все буде тільки «символічна» відповідальність», – додав Костянтин Бондаренко.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ