Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Моршин може стати курортом державного значення

Ще цього місяця Моршин на Львівщині можуть оголосити курортом державного значення
фото з сайту zahidkurort

Ще цього місяця Моршин на Львівщині можуть оголосити курортом державного значення.

Про це повідомляє Суспільне.

Бювет мінеральних вод – одне із найпопулярніших місць Моршина. Сюди часто приїжджають туристи на оздоровлення та відпочинок. З початком повномасштабного вторгнення Віра Романова разом з сім’єю переїхала у Моршин з Донецька. Жінка розповідає, по воду ходить до бювету.

"Дуже хороша вода, сюди ходимо набираємо, ми жили у санаторії , то зараз ходимо орендуємо кімнату, а по водичку сюди", — каже переселенка Віра Медяник

Місцеві також регулярно користуються лікувальними джерелами. Власні бювети у Моршині мають санаторії та оздоровчі комплекси.

"В нас є шосте джерело — це відома вода за якою їдуть на лікування в Моршин. Шосте джерело показане при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, при захворюваннях гепатобілярної системи, також є "йодіс" — це вода збагачена йодом і селеном, вона має радіопротекторні властивості", — каже медична директорка оздоровчого комплексу Ольга Виноградова.

Міський голова Руслан Ільницький каже, оголошення природних територій міста Моршина Львівської області курортом державного значення надасть багато переваг для розвитку курорту.

"Це ще більш жорсткі гарантії безпеки для курорту. Для Моршина відкриються певні можливості для залучення інвестицій. Ну і третій момент, що в законі передбачено можливість прийняття державної програми підтримки природних територій", — каже міський голова Моршина Руслан Ільницький.

Тепер у січні 2023 року законопроект має розглянути Верховна Рада .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ