Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОУ розробило алгоритм дистанційного відкриття рахунків для сімей військових-іноземців

Департамент соціального забезпечення Міністерства оборони України розробив Алгоритм дистанційного відкриття рахунків для членів родин військовослужбовців-іноземців, які воюють пліч-о-пліч із воїнами ЗС України проти російських агресорів, але на цей час загинули (померли), зникли безвісти або були захоплені в полон.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

“Алгоритм також передбачає покроковий план дій для членів сімей військовослужбовців-іноземців щодо отримання грошового забезпечення та інших виплат”, – повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у фейсбуці.

Для оформлення всіх виплат заявникам слід звернутися до посольства України в країні проживання, оформити довіреність на свого представника в Україні з-поміж осіб з українським громадянством (адвокат, представник) на право подання комплекту документів до ТЦК, а також довіреність на відкриття рахунка в банку державного сектору України.

Після цього слід оформити пакет документів, до якого входять заява українською мовою на отримання грошового забезпечення, допомоги на поховання (у разі смерті), завірена копія свідоцтва про смерть військовослужбовця, що завіряється у військовій частині (у разі смерті), а також завірені копії документів, що підтверджують сімейні зв’язки військовослужбовця (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб та інші, передбачені чинним законодавством).

Також заявник має надати копії документів, що підтверджують особу члена сім’ї, копії документів, що засвідчують реєстрацію в Державному реєстрі осіб – платників податків, згоду на обробку персональних даних українською мовою та інші документи за наявності.

Комплект завірених і оформлених документів, зокрема довіреностей, надсилається представнику в Україні, після чого представник за довіреністю відкриває рахунок у банку державного сектору та передає необхідні документи ТЦК або військовій частині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ