Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ планує змінити перелік медичних протипоказань для керування авто

В Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що перелік буде переглянуто і частину протипоказань викреслять з нього, -Медпросвіта.

«МОЗ України доручило керівнику ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України» Максиму Циганку підготувати спрощений перелік медичних протипоказань відповідно до Додатку ІІІ Директиви 2006/126/ЄС.

Повідомляється, що в оновленому переліку медичних протипоказань залишаться лише ті захворювання, які безпосередньо впливають на безпеку дорожнього руху. Наразі вже є перелік, який знаходиться на громадському обговоренні, але він ще не остаточний. Після того, як будуть внесені всі рекомендації, МОЗ України прийматиме відповідний наказ.

Ініціативу Міністерства охорони здоров’я вже оцінили в асоціації авто імпортерів. Голова цієї організації Олег Назаренко висловлює підтримку діям МОЗ та відзначає, що асоціація також надасть ряд рекомендації від себе до відповідного проекту Наказу.

«Нагадаю, що автомобілісти якраз і звернули увагу МОЗ на необхідність привести проект Наказу у відповідність до Додатку 3 Директиви 2006/126/ЄС (бо в Директиві ЄС немає таких протипоказань, як грижі, свищі, геморой, хворі нирки і так далі). І якраз автомобілісти звернули увагу МОЗ на неможливість прийняття проекту Наказу в опублікованій редакції від 26.02.2018. Автомобілісти України підтримують прийняття спрощеного переліку медичних протипоказань відповідно до Додатку ІІІ Директиви 2006/126/ЄС» — повідомляє Назаренко.

Медпросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ