Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ пояснює: Як знайти адреси та контакти МСЕК

МОЗ надає, що на період процедури воєнного стану проведення медико-соціальної експертизи спрощено.

Таким чином, медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) виконує свої функції за принципом екстериторіальності . Інакше кажучи, людина може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, а за місцем фактичного перебування особи. Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто потрапити на огляд МСЕК, рішення виноситься остаточно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Варто наголосити, що для людей, термін переогляду інвалідності яких припав на цей період і які не можуть пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду визнано продовженим на весь час дії військового стану та впродовж півроку після його припинення/скасування.

Як знайти адреси та контакти МСЕК? — одне із найпоширеніших питань, які залишають українці, Звертаючись на «гарячу лінію» Міністерства охорони здоров’я.

Національний контакт-центр МОЗ — 0 800 60 20 19 — надає безоплатні консультації. Українці можуть отримати відповідь на будь-які питання зі сфери охорони здоров'я, зокрема, і як продовжити термін дії інвалідності.

Також, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, зокрема у вас вимагають гроші за проходження МСЕК, зверніться до контакт-центру. Власне там є інформація про контакти і місця розташування всіх медико-соціальних експертних комісій в Україні.

Дійсні контакти МСЕК за посиланнями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ