Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОЗ пропонуватиме продовжити карантин на літо, попри відступ пандемії

Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме уряду продовжити карантинні обмеження в Україні на літній період, не зважаючи на покращення епідемічної ситуації.
Віктор Ляшко

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко під час засідання уряду.

За його словами, МОЗ уже розробило пропозиції щодо моделі існування в умовах "зеленого рівня" протиепідемічної безпеки, яка дасть ще більше можливостей для відпочинку в літній період, роботи бізнесу, а також подорожей.

Пропозицію щодо продовження карантину буде внесено до 23 червня, оскільки зараз до 30 червня ще діють раніше запроважені обмеження.

"У тому числі ми плануємо скасувати вимоги щодо заповненості залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток. Проте ми запропонуємо уряду розглянути питання подовження карантинних обмежень на літній період, оскільки коронавірус не подолано",- сказав міністр.

Ляшко наголосив, що необхідно залишити основні протиепідемічні обмеження, зокрема обов'язковий масковий режим в громадських будівлях і транспорті, а також соціальна дистанція та гігієна рук.

"Якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо оперативно реагувати", - додав очільник МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ