Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ рекомендує лікарям спілкуватися з пацієнтами телефоном

МОЗ починає перехід на нову модель викликів лікарів додому, повідомила прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

До сьогодні всі звернення пацієнтів до своїх медичних закладів реєструвалися в книзі запису викликів лікарів додому (№ 031/о) працівниками реєстратури. Після цього лікар отримував цей журнал і мав відзвітувати, що він зробив всі візити за зазначеними викликами.

Пацієнт та лікар спілкувались через реєстратуру (не завжди привітну) та стрічку в журналі. Пацієнт не мав доступу до лікаря, а лікар до пацієнта — якщо проблема не потребувала візиту, домовитись про це лікар та пацієнт не могли.

З 13 березня скасовується Книга запису викликів лікарів додому (№ 031/о).

Лікар не буде зобов’язаним звітувати про відвідування усіх пацієнтів, що повідомили реєстратуру.

Пацієнт та лікар зможуть отримати доступ один до одного по телефону. Час лікаря є цінним та обмеженим суспільним ресурсом. Кожен пацієнт повинен розуміти, що коли лікар іде до нього додому, він не допомагає щонайменше трьом іншим пацієнтам. Пацієнт та лікар будуть разом приймати рішення про необхідність візиту додому.

Як показує досвід європейських країн, можливість поспілкуватися зі своїм медичним працівником телефоном — одна з послуг, що найбільше цінується пацієнтами.

Усе звітування про прийоми, проведені лікарем зводиться до 4 цифр в день: загальна кількість звернень дорослих і дітей та кількість відвідувань дорослих та дітей вдома.

Ці відомості фіксуються у втричі скороченій формі 039/о.

13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ