Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

МОЗ закладає 10 млрд грн у бюджет-2021 на боротьбу з інфекціями

Міністерство охорони здоров’я закладає 10 млрд гривень у державний бюджет на 2021 рік на забезпечення українських лікарень засобами реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 24 вересня.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

ʺ‎Ми всі бачили, у якому стані українська система охорони здоров’я зустріла початок пандемії у березні. Як тоді наші лікарні були не готові реагувати на виклики COVID-19. Наприклад, тоді у нас було тільки 12 тисяч ліжок для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію замість 36 тисяч, які маємо заразʺ‎, — зазначив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, у майбутньому в Україні працюватимуть до 360 лікарень, які у випадку спалаху епідемії зможуть оперативно надати медичну допомогу пацієнтам. Заплановані кошти у бюджеті-2021 будуть спрямовані на зарплати лікарям та медпрацівникам цих закладів, забезпечення апаратами ШВЛ та необхідною кількістю лікарських засобів. При цьому, в умовах відсутності епідемій ці медзаклади працюватимуть за іншими напрямами.

ʺУ будь-яку мить такий заклад може бути перетворений на шпиталь оперативного реагування на інфекційні хвороби та інші надзвичайні ситуаціїʺ‎, — додав Максим Степанов.

Міністерство охорони здоров'я запланувало тариф розміром 2 млн 622 тис. гривень щомісячних виплат для підтримки у стані готовності цих лікарень для надання екстреної медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ