Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Може знадобитися перезавантаження, як в 1917-му: головне з інтерв'ю Коломойського

На YouTube-каналі Bihus.Info вийшла друга частина інтерв'ю з олігархом Ігорем Коломойським. Матеріал Новое время.

У ньому бізнесмен і екс-голова Дніпропетровської ОДА, який зараз проживає в Ізраїлі, знову розкритикував президента Петра Порошенка і Міжнародний валютний фонд, похвалив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив, що лідер фракції Батьківщина Юлія Тимошенко просила його про допомогу, і розповів, чому поки що не повертається до України.

Про Порошенка. Старий президент п'ять років висловлювався з будь-якого приводу. І що, легше стало? Крим і Донбас повернули? Пишаюся тим, що не дав жодної копійки Порошенку.

Про повернення до України. Скидати Порошенка, щоб зламати систему - це так. А щоб просто сюди приїхати - ні. Чекаю офіційного оголошення. Символу чекаю. Тому що скажуть, що повернувся при Порошенкові, а не при Зеленському. Не хочу покращувати статистику Порошенку. Потім скажуть, скільки олігархів повернулося при Порошенкові.

Про компромат. У Льовочкіна є компрометуючі аудіозаписи на всіх. Їх СБУ записувала. Мене почали записувати при Януковичі, а взагалі все це починалося при пізньому Ющенкові. Там багато смішних речей. Це матеріал для Кварталу 95. На Зеленського компромату немає ні у кого і не може бути.

Про чинну владу. Аваков - найуспішніший міністр за останні п'ять років. І практично не скандальний. Він зробив реформу, яка худо-бідно працює. У нас з'явилася поліція. Він повинен залишитися. З нинішнього Кабміну більше ніхто не молодець. Податкова служба - це заслуга ще Яценюка: з поверненням ПДВ немає проблем. Данилюк мені не заважав. Він просто ходив підгавкував, але займав досить конструктивну позицію щодо націоналізації ПриватБанку. "Найсвітліше" - це Міністерство інфраструктури з Гіперлупом і дорогами. З охороною здоров'я взагалі жах. У мене половина родини - медики, я знаю, що там діється. Очільник ГПУ має бути з юридичною освітою. Мій адвокат Богдан був би непоганим генпрокурором.

Про вплив на 1+1. Я ніколи не використовував медіаресурс для досягнення політичних цілей. "Плюси" не "валили" Порошенка, а показували правду. На телеканалі немає списку людей, яких не можна чіпати... хіба що мене. Хоча і мене не залишать. І Зеленського не будуть облизувати.

Про Зеленського. Зеленський - експеримент, але гірше не буде. Гірше - це вже масовий голод. Порошенко всім вселив, що Зеленського до президентства привів Коломойський. Цей вірус потрапив в суспільну свідомість, інфікувавши мозок. Немає сенсу з цим боротися. Це мій хрест, потрібно його нести.

Про МВФ. Над Україною ставлять експеримент: як з багатої країни зробити злиденну. Всі країни, в яких був МВФ, він довів до ручки. Якщо українці платять тарифи як в Європі, так якого хріна отримувати зарплату як в Україні? Їдуть працювати в Європу. А в Україні працювати нікому. Країна може потребувати такого перезавантаження, яке було в 1917-му році - загальна націоналізація.

Про тих, хто хоче домовитися. Люди Порошенка до мене не переметнуться. З Відродження мінімум половина депутатів дзвонили домовлятися. Від Тимошенко - ні. Сама вона теж не дзвонила. Перед виборами просила про допомогу, але я їй грошей не давав. Ціла черга стояла, щоб дати їй гроші.

Новое время

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ