Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мустафа Джемілєв провів зустріч із Міністром зовнішніх справ Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу

Сьогодні у Страcбурзі відбулася зустріч Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва із Міністром зовнішніх справ Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу. Повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службу Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу.

У зустрічі також взяли участь Народний депутат України, Член української делегації в ПАРЄ Георгій Логвінський, радник Мустафи Джемілєва, делегат Курултаю кримськотатарського народу Рустем Умеров. У ході зустрічі було обговорена пропозиція щодо створення спеціального міжнародного формату співпраці, який дозволить щільно працювати над питаннями деокупації Криму.

З нашого боку пропонується створити міжнародну групу, в яку увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина, як одна із впливових чорноморських країн. Така ідея вже була обговорена із Президентом України і з Міністром зовнішніх справ України, та була підтримана ними.

Зі свого боку Мевлют Чавушоглу підтримав подібну ініціативу. Детально це питання буде обговорено у лютому цього року, під час візиту очільника МЗС Туреччини до Києву.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ