Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Муженко зустрівся з групою новопризначених генералів та адміралів ЗС США

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко 15 лютого провів зустріч з групою новопризначених генералів та адміралів Збройних Сил США. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Американську делегацію очолив генерал у відставці Філіп Брідлав, колишній Головнокомандувач Об’єднаними ЗС США в Європі та Верховний Головнокомандувач Стратегічного командування НАТО з операцій (2013-2016 р.р.). До складу цієї групи увійшли 19 генералів та адміралів, які представляють всі види Збройних Сил США. Всі вони є слухачами програми CAPSTONE, яку, починаючи з 1982 року, розроблено спеціально для новопризначених бригадних генералів та контр-адміралів на базі Національного університету оборони США (Вашингтон).

– Для нас є високою честю приймати військову делегацію, до складу якої увійшла еліта та майбутнє вище військово-політичне керівництво США. Ми бачимо в цьому повагу до нашого військового досвіду та прояв солідарності з українськими військовими, які ведуть боротьбу з підступним ворогом, – зазначив з цього приводу генерал армії України Віктор Муженко.

У ході зустрічі також було наголошено, що українські військові високо цінують допомогу, яку Сполучені Штати надають Україні у розвитку її Збройних Сил.

Американських генералів було поінформовано про обстановку на Сході України та в акваторії Чорного та Азовського морів. Також сторони обмінялися поглядами на розвиток ситуації з безпеки у Європі загалом.

Відповідаючи на запитання американської сторони щодо головних пріоритетів начальника українського Генштабу, генерал армії України Віктор Муженко розповів про три напрямки зосередження власних зусиль:

– Перший – це виконання завдань, визначених військово-політичним керівництвом держави щодо захисту територіальної цілісності та суверенітету. Другий – реформування системи управління, переоснащення та підготовка військ за стандартами НАТО. І третій – форсований розвиток бойових спроможностей окремих родів військ. 
За словами Віктора Муженка, ці пріоритети продиктовані існуючими загрозами національній безпеці та вимагають концептуально нових підходів до їхньої реалізації.

Довідково: Метою щорічної навчальної програми CAPSTONE є ознайомлення новопризначених бригадних генералів та контр-адміралів з принципами та методами взаємодії при реалізації завдань національної військової стратегії. Курс передбачає інтенсивне залучення кожного учасника до навчання, у тому числі закордоном. Навчальна програма CAPSTONE розглядає основні питання, що стосуються національної безпеки, процесів ухвалення рішень, військової стратегії, спільної доктрини, програми співробітництва з союзними країнами тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ