Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музику Мирослава Скорика порівняли з Пінк Флойд

Відомий скрипаль-віртуоз, виконавець 7-го концерту для скрипки Мирослава Скорика Назар Пилатюк порівняв деякі моменти творів відомого композитора і диригента Мирослава Скорика з музикою британського гурту Пінк Флойд. Про це він заявив учора, 29 січня, під час прес-конференції з нагоди авторського вечора маестро.

«Сказати про музику Мирослава Михайловича, що це є колосальна, бездонна музика – це нічого не сказати. В деяких моментах це є Пінк Флойд. Ця музика написана дуже професійно, тому її зручно грати. Нажаль, зараз в Україні дуже мало доброї музики. Виконавців можна перелічити на пальцях і певно однієї руки». –зауважив Назар Скорик.

Нагадаємо, авторський вечір Мирослава Скорика відбудеться у неділю, 30 січня, у Львівській філармонії. Початок о 18.00.

Довідка:

Pink Floyd (укр. Пінк Флойд) — британський рок-гурт, провідний представник жанрів психоделічного та прогресивного року. Один із найуспішніших гуртів Великобританії, відомий своєю психоделічно-космічною музикою, філософськими текстами, експериментами зі звуком, цікавими обкладинками альбомів й оригінальними концертами. Музика Pink Floyd часто характеризується як прогресивний рок або арт-рок. Група прославилася сміливими текстами, складно скомпонованою музикою, майстерним використанням позамузичних звуків та лагідним звучанням. Творчість Pink Floyd вплинула на розвиток усієї рок-музики і молодіжних культур, які цікавилися сімдесятими роками. Одними зі своїх кумирів називає їх Святослав Вакарчук. Ця музика відчутно вплинула на молодого письменника Любка Дереша. Описуючи життя контркультур і субкультур, найяскравішими показниками слугують їхні музичні смаки — чимало персонажів, які люблять слухати Pink Floyd і The Doors є серед героїв його книжок. Джерело – Вікіпедія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ