Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВФ готовий підтримувати Україну у проведенні необхідних змін

Як повідомив Урядовий портал, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 10 травня, провів зустріч із головою європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Полом Томсеном. Сторони обговорили питання проведення реформ в Україні та подальшої взаємодії щодо їх проведення.

Прем'єр-міністр подякував представникам Міжнародного валютного фонду за системну і плідну взаємодію з Україною. "У такий достатньо складний час для України дуже важлива підтримка, зокрема і підтримка МВФ. Але ми також розглядаємо нашу взаємодію як можливість проведення структурних реформ, які дадуть можливість забезпечити трансформацію України з пострадянської держави у сучасну європейську країну", - заявив він.

Володимир Гройсман зауважив, що новий Уряд відданий курсу на проведення і пришвидшення реформ у країні, зокрема у сферах роботи митниці, оподаткуванні, забезпеченні прозорості державного управління шляхом публічного призначення керівництва державних підприємств, удосконалення системи державних закупівель та проведення публічної, відкритої приватизації.

"Ми вважаємо проведення реформ нашим внутрішнім домашнім завданням, а МВФ - стратегічним партнером, який допомагає нам проходити цей непростий шлях", - наголосив він.

Володимир Гройсман поінформував, що разом зі Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні, співголовами якої стали радник Президента, колишній Віце-прем’єр-міністр Польщі Лєшек Бальцерович та керівник групи радників Прем’єр-міністра України, колишній Віце-прем'єр та Міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, Уряд працює над розробкою операційного плану діяльності, який буде презентовано найближчим часом.

Своєю чергою голова європейського департаменту МВФ Пол Томсен привітав формування нового Уряду та запевнив у готовності МВФ підтримувати Україну у проведенні необхідних змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ