Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС перейшло на посилений режим чергування у зв’язку з виборами

Територіальні підрозділи МВС переходять на посилений режим чергування по всій територіі Украіни, що триватиме до закінчення виборів у місцеві органи влади. Про це у фейсбуці повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

З його слів, для охорони громадського порядку під час виборчого процесу може бути залучено близько 85 тисяч правоохоронців, бійців Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

За словами Шкіряка, попередньо вважають, що «найгарячішими» точками у виборчих перегонах можуть стати Одеська, Дніпропетровська, Харківська та Закарпатська області, міста Одеса, Дніпропетровськ, Харків.

А в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей із метою не допускати провокацій під час виборів будуть активно залучатися підрозділи СБУ, Збройних сил та Державної прикордонної служби, додав він.

5 вересня 2015 року в Україні стартує передвиборча кампанія виборів до місцевих рад. Самі вибори відбудуться в неділю, 25 жовтня.

Відповідна постанова була ухвалена Центральною виборчою комісією 29 серпня.

Голосування не відбудеться в анексованому Криму, а також на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської області, прифронтових населених пунктах у зоні АТО, в яких проведення виборів неможливо.

Зокрема, на підконтрольній Україні частині Луганщині не буде виборів у 31 місцевій раді, а на Донеччині – у 91.

На проведення місцевих виборів восени 2015 року буде витрачено 1,1 млрд гривень.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ