Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ми налаштовані рішуче підтримувати вашу країну, - Хюґ Мінґареллі

Безвізовий режим для України – це давно заслужене досягнення, яке дуже багато говорить про швидкість реформ у вашій країні. Про це сьогодні, 25 травня, під час святкування Дня Європи у Львові заявив посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото: Олена Ляхович

«Ніхто не може забрати у людей бажання жити у відкритому на демократичному суспільстві – це було рушійною силою Революції Гідності. Це також було рушійною силою європейців, які заклали основу ЄС. За попередні 60 років ми побудували ЄС, який сприяє встановленню у всьому світі миру, свободи, верховенства права і солідарності. І ми побудували ЄС, щоб підтримувати такі країни, як Україна, яка вирішила прийняти норми та стандарти ЄС і бути частиною вільного світу», - сказав він.

Він запевнив, що Європейський союз завжди підтримуватиме Україну.

«Особливо зараз, коли ви стоїте перед безпековими викликами. Ми налаштовані підтримувати рішуче вашу країну як у політичному, так і у фінансову плані та надавати підтримку у встановленні реформ. Угода про асоціацію вже відкрила можливості для українських підприємств», - зазначив Хюґ Мінґареллі.

Він наголосив, що понад 3 тис. українських студентів та науковців мають можливість навчатися, працювати і проводити дослідження у ЄС.

«Ми налаштовані посилити наші зусилля, відкрити наші ринки.  Це святкування відбувається в особливо важливий момент. Через кілька днів українці, які мають біометричні паспорти, зможуть вільно подорожувати до 30 західноєвропейських країн без віз. Це давно заслужене досягнення, яке дуже багато говорить про швидкість реформ у вашій країні. Ми дійсно рішуче налаштовані бути разом з вами у цей момент», - сказав Хюґ Мінґареллі.

«Дякую», - сказав Хюґ Мінґареллі українською мовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ