Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ми не можемо брати кредит нашвидкуруч – Андрій Стецьків

„Кредит для погашення заборгованості за газ, звичайно, потрібна річ, але ми не можемо вирішувати таку справу нашвидкуруч, без детального вивчення”, – прокоментував “Гал-info” голова постійної  бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків.

 „В основному нас не влаштовує процедурний бік справи. Для того, щоб дозволити брати кредит, міська рада повинна дотриматися певної процедури і регламенту. Окрім того, потрібно вивчити низку документів. Кредит для погашення заборгованості за газ, звичайно, потрібна річ, але ми не можемо вирішувати таку справу нашвидкуруч, без детального вивчення. Зараз у нас йде засідання комісії, і ми будемо розглядати це питання детальною. До результатів засідання я не можу сказати більше”, – зазначив Андрій Стецьків.
Нагадаємо, що вчора на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за те, щоб дозволити мерії взяти 25 млн грн кредиту, який має бути повернений за рахунок проплати мешканцями Львова за теплоенергію за грудень. 25 млн грн кредиту братимуть під заставу фактичного всього майна теплового господарства Львова, зокрема, ТЕЦ-1 ТЕЦ-2 та котелень. Станом на 26 грудня заборгованість за газ Львова становить 42 млн грн. За останній місяць року львів’яни проплачують аж до лютого, отож якщо не взяти цього кредиту, то може виникнути така ситуація, що ДК „Газ України” перекриє Львову газ.
Як додав Микола Одуха, те, що депутати дадуть дозвіл взяти кредит, то це не означає, що мерія одразу понесе гроші в „Газ України”, просто за ухвалою міської ради вона матиме змогу вести переговори з банками та безпосередньо з ДК „Газ України”. Після довгих дискусій міський голова та депутати зійшлися на тому, що міський голова поставить свій підпис під ухвалою тільки в тому випадку, якщо її завізує депутатська комісія з питань бюджету, комісія з питань інженерного господарства та комісія з питань економічної політики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ