Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ми не здали приміщення, ми перегрупувалися і зміцнили позиції, - Леонов

Народний депутат Едуард Леонов переконаний, що насправді ніякої здачі адміністративних приміщень не відбулося. Навпаки, активісти перегрупувалися та зміцнили свої позиції. Про це він розповів у коментарі Гал-інфо.

Як вдалося людям пояснити, чому опозиція звільняє приміщення КМДА і як вони це сприйняли?

Уже є розуміння у майданівців, у тих людей, які були у приміщенні КМДА, що не варті ці приміщення того, щоб наші побратими перебували у в’язницях і щоб над ними висіли кримінальні справи, які можуть на 15 років позбавити їх волі. Навпаки, згуртувавшись, перейшовши у більш мобільний формат, ми зараз можемо ще більше натиснути на владу і змусити її піти геть. В будівлі Київради перебували три свободівські сотні Самооборони, які просто передислокувалися ще ближче до урядового кварталу - в палац Свободи, колишній Жовтневий палац, і в Український дім. Туди ж переїхала медична служба для того, щоб бути ближче до епіцентру подій.

З понеділка розпочнуться більш активні дії в урядовому кварталі з боку протестувальників. Ми посилимо цей мирний тиск на кордони, які оточують ВРУ. Ми будемо робити це і ззовні, а наша фракція «Свободи» із середини, будемо змушувати провладну більшість скласти зброю перед народом, бо саме вони командують тими бойовиками в погонах, які стріляють у мирних протестувальників. Ми змусимо їх скласти зброю перед українським народом, а якщо вони не вважають український народ своїм, то хай ідуть геть.

Як домовлятися. Невже ви вірите, що заручників вдасться звільнити?

Із шахраями грати неможливо, це правда. Тому ми встановлюємо свої правила. Наприклад, щодо так званого звільнення КМДА, то звільнення ніякого не було, бо не було і захоплення – громадяни зайшли у приміщення, яке їм належить, так як і приміщення облдержадміністрацій.  Коли в межах  переговорного процесу були досягнуті домовленості про те, що ми повинні вийти офіційно з будівлі КМДА, то ми виставили жорсткі умови. Найперше, ми залишаємося на периметрі і контролюємо усе, що відбувається. Ми не пропускаємо туди жодного військовика чи беркутівця, чи псевдодепутата Київради, який, втративши повноваження, намагається продовжувати обкрадати киян. Ми контролюємо усе, що відбувається навколо цієї будівлі і нам не обов’язково перебувати в середині.

Так само і на вул. Грушевського, хлопці з «Правого сектору» першими зголосилися, щоб поступитися своїми позиціями на барикадах Грушевського. Зараз ми зміцнили ті барикади. Тепер замість снігу ми привезли пісок, ми встановили блок-пост, але формально виконали  переговорні домовленості. Ми будемо пропускати транспорт, але попередньо його оглядатимемо на предмет вантажів, які вони перевозять. Насправді ми впорядкували контроль над своїми об’єктами.

Тобто опозиція і далі контролює всі ті об’єкти, які мали звільнити?

Вороги революції намагаються посіяти паніку на поширюють інформацію, що щось іде не так і що Майдан зливають. Я на Майдані з першого дня, і я скажу вам, що людей стає все більше і люди стають лише міцнішими. Структури стають все більш підготовленими, ми структурувалися, ми фактично перетворилися на народну армію з фаховою медичною та інтендантською службами. У нас професійні інструктори розповідають, як вберегти своє здоров’я  та життя у вуличному протистоянні. Ми не хочемо цього, але саме це протистояння, саме застосування грубої сили перетворило нас на народну армію.

Наскільки добре ця армія екіпірована і чи взагалі захищені бійці?

Якщо йдеться про сотні самооборони «Свободи», то наші хлопці повністю екіпіровані, вони є добре  підготовленими, згуртованими та організованими. Я думаю, що така ж ситуація і з кожним із неформальних об’єднань на Майдані. Ми усі між собою координуємо дії, у нас є прямий зв'язок, і те, що розповідають наші вороги про розбіжності та сварки, це не правда.

Фото - Ярослав Тимчишин, для Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ