Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Микичак: Львів перекладає фінансову відповідальність на область

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірини Микичак, є певні речі, які керівництво охорони здоров'я міста покладає на відповідальність обласного департаменту. При тому, що область забезпечує надання дороговартісної медичної допомоги за 28 напрямками.
Фото: Гал-інфо

До прикладу, кілька років тому психоневрологічний диспансер, який займається лише мешканцями міста Львова, був переданий в обласний бюджет, що тепер забезпечує фінансування цієї установи. Для області передбачена Обласна психіатрична лікарня. У всіх районах Львівщини ці пільгові рецепти психіатричної групи фінансують з місцевих бюджетів, окрім Львова. Місто визначило, що йому підходить, аби фінансування йшло з обласного бюджету. Останній, у свою чергу, не може ці кошти передавати, оскільки його функція передбачена на дещо інші аспекти. Через таке непорозуміння і відмову міського управління забезпечувати психіатричних пацієнтів та передбачити на них цей фінансовий ресурс, виникла ситуація, що пільгові рецепти не були отоварені.

кщо диспансер працює лише на Львів і діє тільки амбулаторна допомога, ми пропонуємо міському управлінню передати його на баланс міської влади, яка має дуже потужний бюджет, і вони в стані забезпечити мешканців тим, чим повинні забезпечувати відповідно до своїх повноважень", - зазначила Ірина Микичак.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ