Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого року на Львівщині відновили 2264 га лісів

лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ підводять підсумки своєї роботи за минулий рік. Про це інформують у Відділі лісового господарства Львівського ОУЛМГ.

Одним із пріоритетних напрямків роботи є створення продуктивних і біологічно стійких лісів для майбутніх поколінь.

Усі завдання з лісовідновлення та догляду за лісовими культурами лісовими господарствами виконано. Зокрема, забезпечено лісовідновлення на площі 2282 га, з них на площі 1137 га створено лісові культури, а на площі 1145 га забезпечено природнє поновлення. За результатами осінньої інвентаризації створено  лісові  культури  1-го  класу  якості – 442 га,  2-го   класу  якості – 647 га,  3-го  класу  якості – 48 га,  Поряд  з  цим  проведено  доповнення  існуючих лісових культур на площі 1738 га, проведено доглядів за лісовими культурами на площі 9181,0 га.

Відповідно до "Програми розвитку лісового господарства області на 2017 – 2021 роки" у поточному році Львівською обласною радою із загального фонду обласного бюджету для проведення робіт з створення лісових культур і вирощування садивного матеріалу державним лісогосподарським підприємствам виділено 3,5 млн гривень. За ці кошти, а це 2850 тис. грн - створено 452,1 га лісових культур, іншу частину коштів - 650 тис. грн використано на вирощування садивного матеріалу для лісовідновлення.

На даний час необхідна потреба у садивному матеріалі для заліснення складає від 12 до 15 млн сіянців у рік. З цією метою на базі ДП "Львівський ЛСНЦ" створено лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою за проектом шведської компанії ВСС . Запроектована річна потужність лісорозсадницького комплексу становить 3,0 – 3,5 млн сіянців у рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ