Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митникам влаштували тестування

25 січня у Митній службі розпочалося внутрішнє комп'ютерне тестування всіх без виключення 18 тисяч посадових осіб (як простих інспекторів, так і керівної ланки Служби), мета якого — перевірити рівень знань за всіма напрямами митної справи. Про це повідомив відділ з питань взаємодії із ЗМІ та громадськістю Держмитслужби.

Така дистанційна форма проходження перевірки повністю виключає суб'єктивний фактор при оцінюванні результатів тестів.

Для проходження комп'ютерних іспитів були розроблені спеціальні тестові завдання, які стосуються загальних засад здійснення митної справи, митного оформлення зовнішньоекономічних операцій та речей громадян, боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил та інших складових профільної діяльності.

Для проведення відомчого тестування всіх посадових осіб розбили за наступними категоріями:

керівний склад;

посадові особи підрозділів, задіяних в організації та здійсненні митного контролю та митного оформлення;

посадові особи підрозділів адміністративного спрямування.

Для кожного митника, який зареєструвався для проходження іспиту, комп'ютер вибрав 30 випадкових запитань із його категорії. Враховувався при цьому і стаж роботи, який митник зазначив при реєстрації. На розв'язання усіх завдань відводилося 25 хвилин. Дізнатися, наскільки успішно складений тест, посадовець мав змогу одразу ж — після закінчення тестування на екран кожного учасника програма виводила результат. Іспит вважається зданим, якщо правильних відповідей не менше 18.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ