Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники вилучили в українця 860 пачок цигарок і автомобіль

Закарпатські митники вилучили в українця 860 пачок цигарок і автомобіль, - ДФС у Закарпатській області.

На митному посту «Тиса» працівники Закарпатської митниці ДФС спільно з прикордонниками припинили незаконне вивезення до країн Європейського Союзу тютюнових виробів. Українець прямував до Угорщини на автомобілі «HYUNDAI TRAJET» у приватних справах.

Громадянин проходив митний контроль «зеленим коридором». При усному опитуванні громадянин заперечив наявність у нього будь-яких товарів в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством  заборони  або обмеження при переміщенні через митний кордон України.

На підставі наявності ознак облаштування транспортного засобу спеціально виготовленими сховищами, працівники митниці прийняли рішення про проведення поглибленого огляду автомобіля.

Відтак в ході здійснення митного огляду у транспортному засобі були виявлені 860 пачок цигарок «For Duty Free Only» без марок акцизного збору. Тютюнові вироби знаходились в одній господарській сумці та двох пакетах, які були приховані в моторному відсіку під капотом автомобіля в спеціально обладнаних конструктивних порожнинах автомобіля.

Громадянин України вчинили дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ.

 Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, автомобіль вартістю понад 176 тис грн та цигарки вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ