Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній нагородив шістьох матерів загиблих Захисників Батьківщини

Сьогодні, 25 серпня, від імені всієї Православної Церкви України Митрополит Епіфаній нагородив Медаллю за жертовність і любов до України шістьох матерів загиблих Захисників Батьківщини. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Неможливо уявити, наскільки сильним є материнський біль, коли долинає звістка із фронту про смерть рідного сина. На жаль, багато українських матерів переживають горе втрати за час неоголошеної російсько-української війни. Розділити його із ними у молитві до Бога – не просто наш обов’язок, це вияв вдячності полеглим героям за оборону територіальної цілісності України.

Саме тому у ці дні, коли відзначаємо відновлення української незалежності, ми завжди вшановуємо новітніх героїв, бо вони виявили цю любов як свою найвищу чесноту. А любов є вічною, вона є основою Царства Небесного. Я вірю, що Господь за їхню жертовність і любов до нас дарує їм вічне і блаженне життя. А ми, зі свого боку, не маємо права змарнувати те, що вони зробили для нас.

Не можемо оминути у виявленні своєї подяки і матерів полеглих воїнів. Адже вони виховали справжніх патріотів своєї країни – не на словах, а ділом. Саме тому сьогодні від імені всієї Православної Церкви України нагородив Медаллю за жертовність і любов до України шістьох матерів загиблих Захисників Батьківщини.

Так, ніщо ніколи не зможе заспокоїти серце матері, замінити погляд люблячої дитини, її обійми. Однак, молячись та оберігаючи пам’ять про українських героїв, – ми додаємо матерям сил, а Господь дає віру в вічне блаженне життя їхніх дітей та надію на майбутню зустріч, адже «Бог же не є Бог мертвих, а живих. Бо в Нього всі живі» (Лк. 20: 38)".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ