Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами

Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера вже підтвердило, що принаймні 14 осіб з близького оточення Дональда Трампа контактували з росіянами впродовж виборчої кампанії, а також до інавгурації.

Про це йдеться в матеріалі центрального американського видання The Washington Post, передає Укрінформ.

"Під час 18 місяців президентської кампанії Дональда Трампа російські громадяни контактували з найближчими членами його родини та друзями, а також особами на периферії його орбіти", - зазначає видання.

Дехто пропонував допомогти його кампанії та бізнесу у сфері нерухомості, дехто пропонував бруд на його противника від демократів. Неодноразово з РФ висувалася пропозиція Трампу провести зустріч з Володимиром Путіним.

"Загалом, як свідчать відкриті записи та інтерв'ю, росіяни виходили на щонайменше 14 людей, пов'язаних з Трампом під час кампанії", - зазначається в повідомленні.

Як зауважив з цього приводу екс-посол США в Росії Майкл Макфол, "це надзвичайно нетипово... І кількість контактів, і їхній характер – екстраординарні".

З огляду на те, що спецпрокурор Мюллер не поспішає розкривати результати розслідування, досі невідомо, чи призвів хоч один із контактів росіян з оточенням Трампа до конкретної координації його кампанії з російським урядом, пише видання. Однак більша частина викритих комунікацій відбулася на тлі "стійких зусиль російського уряду втрутитися в президентські вибори у США", як про це повідомив Роберт Мюллер на судовому засіданні минулого тижня.

Водночас, в офісі спецпрокурора також виявили моменти, коли Росія отримувала "сигнали" від Трампа. Так, у липні 2016 року тодішній кандидат від республіканців заявив на прес-конференції: "Росія, якщо ви там слухаєте, я сподіваюсь, ви зможете знайти 30 тис. зниклих електронних листів (Гілларі Клінтон – ред.)". Відповідно до судової документації, того дня росіяни здійснили першу атаку на сервери офісу Клінтонів.

Тим часом в оточенні Трампа, так само як і він сам, категорично заперечували будь-які контакти з РФ. Зокрема, після інавгурації, вже в лютому 2017 року Дональд Трамп заявив: "Я не маю нічого спільного з Росією. Наскільки мені відомо, ніхто, з ким я маю справи, цього не робить".

Тепер ясно, що це неправда, підсумовує The Washington Post.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ