Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Білорусі: Росія не повідомила про спільну прикордонзону

Росія ухвалила рішення про встановлення прикордонної зони із Білоруссю, не повідомивши про це Мінськ, заявила голова прес-служби МЗС Білорусі Марія Ваньшина.

"Всупереч усім наявним домовленостям, які регулють охорону державних кордонів двох країн і порядок їхнього перетину, російська сторона ухвалила рішення про встановлення прикордонної зони на кордоні з Білоруссю без попереднього попередження", - повідомила прес-секретар.

За словами білоруського дипломата, ці дії ведуть до відновлення контролю на білорусько-російському кордоні, "який скасували понад двадцять років тому".

У МЗС зазначили, що це суперечить низці домовленостей, які регулюють охорону державних кордонів двох країн і порядок їхнього перетину.

Вона також додала, що драматизувати ситуацію поки не варто, бо дипломати Білорусі поки вивчають документ.

У вівторок влада Білорусі рекомендувала журналісту українського каналу "Громадське телебачення Донбасу" Віталію Сизову виїхати з Мінська, пояснивши це тим, що його внесли до російських "чорних списків".

Правоохоронці зазначили, що Білорусь та РФ є союзними державами, тому заборона на його в'їзд за замовчуванням поширюється і на Білорусь.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ