Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС нагадує: кримчани не отримають візу без українського паспорту

Українські громадяни, які проживають у Криму і отримали після анексії російські паспортні документи, не зможуть отримати за ними візу для відвідування інших країн. Про це йдеться у повідомленні МЗС України на сторінці у Facebook.

"Завдяки проведеній роботі отримано солідарну позицію провідних країн світу щодо невизнання цих паспортів такими, що дають право на оформлення віз та в’їзд на територію кожної окремо взятої держави", - йдеться у повідомленні.

Як результат, візові клопотання громадян України, зареєстрованих в АР Крим та місті Севастополь, а також громадян третіх держав, які мають посвідку на проживання в Україні, можуть розглядатися виключно консульськими установами іноземних держав, які акредитовані в Україні.

"Наші співвітчизники, які проживають в Криму, як і ті, які вимушено з об’єктивних причин стали внутрішньо переміщеними особами, можуть подати документи на оформлення закордонного паспорта до будь-якого територіального органу чи підрозділу Державної міграційної служби на материковій частині України", - відзначили в МЗС.

На сайті міграційної служби можна ознайомитись із адресою, годинами роботи її підрозділів та переліком документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ