Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС намагається повернути українців з російсько-грузинського кордону

Міністерство закордонних справ України працює над поверненням шістьох громадян України, які "застрягли" на кордоні Росії та Грузії на пункті пропуску Верхній Ларс.

Про це повідомила пресслужба МЗС в коментарі Суспільному.

"МЗС разом із компетентними органами України займається справою шістьох українців, які нині знаходяться на російсько-грузинському кордоні. За наявною інформацією, згадані громадяни відбували покарання на тимчасово окупованій території України та були вивезені російською окупаційною армією до Росії", — повідомили у міністерстві.

Як пише видання, зараз здійснюється перевірка їхніх осіб, юридичних аспектів відбуття визначеного судом покарання, та опрацьовується питання їхнього повернення до України.

Наразі волонтери Choose to help передають українцям воду, їжу та медикаменти.

"Отримала інформацію, що на верхньому Ларсі застрягла група громадян України і що їм потрібна активна допомога, тому що їжа у них закінчувалася і буквально її вистачало до (вчорашнього) вечора. Ми в такому режимі стихійного штабу почали збирати гроші й організувати доставку на нейтральну частину Верхнього Ларса", — розповіла Суспільному Ася, волонтерка Choose to help.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ