Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС оголосило конкурс на посаду директора Українського інституту

У понеділок, 12 березня розпочався конкурс на посаду керівника Українського інституту – установи, яка системно презентуватиме Україну у світі, повідомила прес-служба МЗС України.

Конкурсна процедура складатиметься з 2 етапів. На першому етапі кандидати подають пакет документів (протягом 30 днів). На другому - презентують своє бачення розвитку Українського інституту у вигляді концепції.

З умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням http://mfa.gov.ua/ua/press-center/notes/7922-ministerstvo-zakordonnih-sprav-ukrajini-ogoloshuje-konkurs-na-posadu-direktora-derzhavnoji-ustanovi-ukrajinsykij-institut.

Відбір кандидатів здійснюватиме незалежна конкурсна комісія, яка складається з 9 експертів у сфері культури та комунікацій з досвідом міжнародної діяльності. 6 членів делеговано представниками громадськості, а 3 – МЗС.

«Перед конкурсною комісією стоїть відповідальне завдання – обрати керівника, який зможе поєднати в собі досвід, компетенції та особисті якості, щоб створити з нуля простір, у який можна прийти та відчути і зрозуміти сучасну Україну. Конкурсна комісія покликана забезпечити чесність і прозорість процесу. Це відкрита історія. Сподіваюсь, професіонали скористаються цією унікальною можливістю», – зазначив Олександр Саврук, голова конкурсної комісії. 

До складу конкурсної комісії увійшли: Ольга Бірзул – програмерка фестивалю DOCUDAYS UA та координаторка проекту  See Ukraine: DOCUDAYS UA on tour, Лізавета Герман – мистецтвознавець, куратор проектів, Олександр Саврук – Декан Києво-Могилянської бізнес-школи, Юлія Сінькевич - генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю, Катерина Тейлор – експертка з сучасного мистецтва, арт-менеджер, Аліна Фролова – директор Центру стратегічних комунікацій StratCom Ukraine, Павло Гудімов - куратор і засновник арт-центру Я Галерея, Андрій Гундер – директор Представництва Американської Торговельної палати в Україні, Луціє Ржегоржікова – директор Чеського центру в Києві.

Окрім відкритої процедури обрання директора Українського інституту, МЗС обстоює незалежність роботи установи та всіляко сприятиме у взаємодії з державним апаратом, але запобігатиме можливим спробам його впливу на незалежність та майбутні проекти Інституту. Лише Наглядова рада відповідно до існуючих принципів і правил спрямовує діяльність Установи. Українським інститутом має керувати команда професіоналів, які системно і цілеспрямовано формуватимуть контент для іноземних аудиторій з метою презентації сучасної України, її цінностей, стилю життя сучасних українців, талантів та створюватимуть можливості для міжкультурного діалогу та співпраці.

«Місію Українського інституту бачу в тому, щоб через свою мережу ця установа відкривала Україну та українців світові, будувала мости між людьми, зацікавлювала і зачаровувала Україною. Маємо просто і доступно розповідати світові, хто ми є. Ми чекаємо на професіоналів. З нас - чесність, прозорість та невтручання, з кандидатів - креатив, професійність та відповідальність», – зазначив міністр Павло Клімкін.

Про Український інститут

Рік тому МЗС розпочало роботу із започаткування українського аналога Британської Ради, Гете-Інституту, Французького інституту, Чеського культурного центру, Польського інституту тощо. За цей час ми провели масштабну роботу: дослідили діяльність іноземних культурних інституцій, провели десятки зустрічей з керівниками інституцій, які працюють в Україні, а також з потенційними партнерами в Україні та за кордоном, підготували концепцію Українського інституту та презентували її громадськості, провели публічне обговорення установчих документів та закликали громадськість долучитися до формування Наглядової ради Інституту тощо. Результатом цих зусиль стала підтримка Урядом ініціативи МЗС зі створення Інституту та відповідне Розпорядження КМУ. МЗС проведено організаційну роботу із забезпечення діяльності Установи, зокрема реєстраційні процедури, відкриття  рахунків, організація роботи офісу, формування штату, який  забезпечує адміністративно-господарську частину роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ