Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Польщі закликав Росію припинити обстріли в Авдіївці

Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість у зв’язку з різким погіршенням ситуації в Донбасі та закликало припинити бойові дії.

Погіршення ситуація - це наслідок агресивних дій з боку проросійських терористів в околицях міста Авдіївка на Донеччині.

Польське дипломатичне відомство наголосило, що незважаючи на неодноразові зобов’язання до припинення вогню, спостерігається постійне загострення бойових дій.

Внаслідок агресії з боку проросійських бойовиків впродовж останнього тижня загинуло щонайменше 16 українських військових.

Крім того, зруйновані будівлі, що змусило людей, котрі там живуть, залишити свої домівки.

Як наголосили у дипломатичному відомстві Польщі, ескалація бойових дій також позначається на ситуації цивільного населення, яке страждає у зв’язку з руйнуванням «важливих частин інфраструктури», а перебої в тепло-, електро- та водопостачанні у районі через обстріли проросійських сепаратистів несуть загрозу виникнення «серйозної гуманітарної катастрофи».

У зв’язку з такою ситуацією МЗС Польщі закликало негайно припинити бойові дії та допустити гуманітарні організації до надання допомоги мирному населенню.

Міністерство закордонних справ у Варшаві закликало також обидві сторони конфлікту виконувати мінські домовленості.

За словами МЗС, у першу чергу їх має дотримуватися Росія, котра повинна зупинити бойові дії контрольованих нею бойовиків та відвести з України нагромаджену там військову техніку.

На переконання відомства, важливою у врегулюванні конфлікту на сході України має залишатися також «активність міжнародного співтовариства».

«Звертаємо увагу, що напружена ситуація зберігається також в інших місцях на лінії розмежування між українськими військами та силами, підконтрольними Росії. Тільки тривале вирішення конфлікту, що базуватиметься на принципах міжнародного права, зокрема повазі до суверенітету та територіальної цілісності України, може гарантувати, що конфлікт не відбиратиме чергових життів», - наголошено у заяві МЗС Польщі.

Також польські дипломати нагадали, що з початку війни в Україні загинули майже 10 тисяч людей, внаслідок бойових дій понад 2 мільйона людей змушені були покинути свої домівки і виїхати з окупованої проросійськими бойовиками та російськими військами частини країни.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ