Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС Росії підтвердило загибель росіян у Сирії

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило, що в Сирії постраждали кілька десятків росіян і громадян інших країн СНД, деякі з них загинули, - BBC Україна.

Точну кількість загиблих і поранених відомство не наводить.

"В ході недавнього військового зіткнення, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації та не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії та країн СНД, про це вже говорилося, є і поранені - їх кілька десятків", - йдеться в повідомленні.

В МЗС стверджують, що у Сирії - росіяни, "які поїхали туди з власної волі та з різними цілями".

Раніше у відомстві повідомляли, що мають інформацію про можливу загибель в Сирії п'яти росіян після авіаудару коаліції на чолі з США.

Тоді ж офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що військовослужбовців серед загиблих росіян не було.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю Російській службі Бі-бі-сі, що інформація про сотні загиблих росіян - це "спроби спекулювати на війні".

Минулого тижня ЗМІ повідомили про можливий розгром в Сирії загону росіян з так званої приватної військової компанії (ПВК) Вагнера. Різні російські та західні видання писали, що внаслідок авіаудару міжнародної антитерористичної коаліції на чолі зі США могли загинути від 11 до кількох сотень росіян.

Представники Пентагону наголосили, що загін, який вони обстріляли, намагався напасти на підтримуваних США повстанців з Сирійських демократичних сил.

Міністерство оборони Росії стверджує, що на тих повстанців ніхто не нападав. Група, по якій завдали удар, нібито проводила операцію проти угруповання "Ісламська держава".

Загибель росіян в Сирії внаслідок авіаудару - не поодинокий випадок.

Як вдалося з'ясувати Російській службі Бі-бі-сі, тільки у вересні 2017 роки там загинули як мінімум 54 бійці приватних військових компаній з Росії.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ