Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України надіслало РФ ноту з вимогою повернути українські кораблі

Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту з вимогою повернути кораблі, захоплені у Керченській протоці рік тому.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільному брифінгу з главою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу, - передає Радіо Свобода.

ʺМіністерство закордонних справ надіслало ноту, в якій просило назвати координати і час, коли ми можемо забрати свої корабліʺ, – зазначив Пристайко.

Зеленському дострокові парламентські вибори не вигідні, - Болкун

За його словами, українська сторона хоче перевірити, чи залишилися на кораблях сліди обстрілів, і чи пов’язана затримка з тим, що кораблі ремонтують, щоб приховати докази.

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що Росія не хоче повертати захоплені в Керченській протоці українські військові кораблі, бо це є ʺпрямим доказом російської агресіїʺ.

У травні Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити моряків і кораблі ʺБердянськʺ, ʺНікопольʺ та ʺЯни Капуʺ.

Трибунал ООН зобов’язав Росію відпустити захоплених моряків

25 червня стало відомо, що українські військові катери ʺНікопольʺ і ʺБердянськʺ, а також буксир ʺЯни Капуʺ зникли з акваторії стоянки суден ʺГенмолʺ в Керчі, де вони перебували останні місяці.

В РФ не збираються виконувати вимогу Трибуналу про звільнення українських моряків

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, в рамках якого в Україну повернулися 35 громадян, в тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 25 листопада збройні сили РФ захопили три українські кораблі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ