Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС України відреагувало на проведення окупантами в Криму "економічного форуму"

Коментар МЗС України у зв’язку з проведенням так званого «Ялтинського міжнародного економічного форуму» на тимчасово окупованій Російською Федерацією території АР Крим та м. Севастополь.

«Міністерством закордонних справ України нотою висловлено рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з проведенням 20-22 квітня 2017 року так званого «Ялтинського міжнародного економічного форуму» на тимчасово окупованій Російською Федерацією території української Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Вкотре наголошено, що проведення згаданого заходу є грубим порушенням Російською Федерацією державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, у тому числі Статуту ООН, Резолюцій Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України»A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року та «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

У цьому контексті, висловлено категоричну вимогу стосовно вжиття російською стороною невідкладних заходів щодо відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, неухильного дотримання загальновизнаних норм міжнародного права та негайного припинення практики проведення без згоди України будь-яких заходів на її суверенній території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ