Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС викликало посла Болгарії після заяв болгарського президента про “російський Крим”

До Міністерства закордонних справ України у п’ятницю було запрошено посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева у зв’язку з висловлюваннями президента Болгарії Румена Радева.
Румен Радев

Про це заявили у МЗС України.

“19 листопада до Міністерства закордонних справ України було запрошено посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів”, - повідомили у пресслужбі.

Так, болгарському послу наголосили, що слова чинного президента “не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах”.

"Очікуємо на спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його вчорашньої заяви", - зазначили у відомстві.

"Посол Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території нашої держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи", - йдеться в повідомленні МЗС.

Варто зауважити, що президент Болгарії Румен Радев заявив на дебатах у четвер, що вважає Крим російською територією, та заявив про неефективність санкцій ЄС проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ