Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС вимагає від окупаційної влади Криму звільнити Умерова

У Міністерстві закордонних справ України вимагають від окупаційної влади Криму звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, екс-главу Верховної Ради АР Крим Ільмі Умерова. Про це йдеться в коментарі речник МЗС Мар'яни Беци, оприлюдненому в понеділок.

Вона звертає увагу на погіршення стану здоров'я затриманого ФСБ представника Меджлісу.

"Стан І.Умерова важкий. Вимагаємо від окупаційної влади негайно припинити репресії, каральні методи та звільнити Умерова", – написала Беца в Твіттер.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

Ільмі Умерова помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя".

У неділю 21 серпня стан здоров'я заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу різко погіршився.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ