Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС висловило протест через продовження арешту Савченко

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з визнанням 25 грудня 2015 року Ростовським обласним судом Російської Федерації законності рішення Донецького міського суду про продовження ще на три місяці – до 16 квітня 2016 року терміну тримання під вартою народного депутата України Надії Савченко.

Російська сторона продовжує зухвало ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, яка користується імунітетом, підтвердженим ПАРЄ.

Не витримують жодної критики заангажовані і політично вмотивовані рішення суддів, які продовжують відхиляти більшість з клопотань адвокатів Надії Савченко з проханням долучити до матеріалів кримінальної справи докази, надані українською стороною процесуальним шляхом, що доводять очевидність її непричетності до висунутих російським слідством обвинувачень.

Такі дії так званого “російського правосуддя” призвели до чергового вимушеного голодування Надії Савченко, яке триває вже восьмий день і є прямою загрозою її життю. 

Міністерство закордонних справ України вкотре закликає російську сторону забезпечити безумовне виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань та вимагає негайно звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які з політичних мотивів утримуються під вартою на території Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ