Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС висловило протест з приводу вироку Карпюку та Клиху

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест з приводу винесення колегією присяжних обвинувального вердикту у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, які незаконно утримуються в Росії. Про це йдеться у заяві відомства.

МЗС обурене продовженням "російською судовою владою системного переслідування українських політичних в’язнів в Росії".

"Сьогоднішнє неправомірне рішення було винесене після тривалого судового фарсу у справі українців та базувалося на безпідставних та сфабрикованих матеріалах слідства, які були отримані, в тому числі, внаслідок застосування до українців тортур та психологічного тиску", - заявили в МЗС.

На думку дипломатів, цей вердикт ще раз підтвердив політичний характер справи проти українських громадян.

"На виправдувальний вердикт було марно сподіватися, оскільки його було прийнято під зовнішнім тиском з боку сторони обвинувачення, до уваги не бралися жодні беззаперечні докази непричетності українців до інкримінованих їм злочинів", - заявили у відомстві.

"МЗС України вимагає від російської сторони ще до вироку суду у справі українських політичних в’язнів припинити цей судовий фарс та забезпечити звільнення і безпечне негайне повернення Миколи Карпюка та Станіслава Клиха в Україну", - сказано у заяві.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ