Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС зробило заяву щодо засудженого в РФ українського пенсіонера

Міністерство закордонних справ України висловила категоричний протест у зв'язку з рішенням влади Російської Федерації засудити до шести років позбавлення волі 73-річного громадянина України Юрія Солошенка, заарештованого у серпні 2014 Федеральною службою безпеки й обвинуваченого в шпигунстві.

«МЗС України вимагає зупинити конвеєр судових розправ Російської Федерації над громадянами України, звільнити безпідставно засудженого Юрія Солошенка та інших громадян України – жертв агресивної політики Кремля», - йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС наголосили, що довготривале утримання Ю.Солошенка під арештом (14 місяців), відмова у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на не пов'язаний з триманням під вартою, недопуск протягом майже дев’яти місяців консульських посадових осіб України до ув’язненого співвітчизника, проведення судових слухань у закритому режимі - «свідчить про тиск на ув’язненого громадянина України з метою отримання «потрібних» слідству свідчень та упередженість розгляду справи».

14 жовтня Московський міський суд засудив колишнього директора українського заводу Прапор (Полтава) 73-річного Юрія Солошенка до шести років ув'язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у у шпигунстві на користь України.

Як йдеться у повідомленні Федеральної служба безпеки Росії, він діяв від імені двох українських підприємств, щоб купити запчастини до комплексів протиповітряної оборони України – як стверджує російська спецслужба, незаконно. Адвокат Юрія Солошенка Геннадій Блохін повідомив, що його 73-річний підзахисний визнав вину і не хоче оскаржувати 6-річний вирок.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ