Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 12 маршрутах Львівщини відсутні перевезення

Директор управління транспорту ЛОДА Степан Рудницький у коментарі Гал-інфо розповів, що понад 90 маршрутів на Львівщині потребують поновлення договорів, а на 12 з них перевезення не здійснюють.
Ілюстративне фото

Управління транспорту ЛОДА здійснює реалізацію державної політики у сфері забезпечення законності перевезень громадян. Обласне управління відповідає безпосередньо за загальнообласні маршрути та є організатором перевезень, проводить конкурси на відбір перевізників. Проте у зв'язку з децентралізацією відбулося об'єднання  районів Львівщині та кадрові зміни, тому наразі конкурси на місцях не проводять. Тільки у Дрогобицькій РДА, оскільки там майже не змінився район, працює конкурсний комітет. Тож поки на районному рівні виконання функцій призупинене, і для тих маршрутів, які виходять за межі районів, організатором перевезень є ЛОДА. 

За словами Степана Рудницького, деякий час конкурси з відбору перевізників не проводилися, і зараз ми маємо 91 маршрут по якому договори вже або закінчилися, або закінчаться в липні. 

“Зараз ми розпрацьовуємо ці маршрути, тому що з тих 91 маршрутів,  у нас є 12, де немає перевізника який би виконував свої функції. Ще 10 маршрутів є  такі, де перевізник може продовжити дію договору за 90 днів до кінця договору і за відсутності скарг. Наразі маємо трьох перевізників на цих 10 маршрутах, які готові продовжити дію договору”, - розповів Степан Рудницький. 

Він також зазначив, що розпочати перевезення - це одна з основних задач наразі: “На певних маршрутах перевезення здійснювали великі підприємства, які ліквідовуються, і є проблема, щоб ті маршрути працювали. Маємо підписати тимчасові договори. На Бродівщині та Золочівщині вже знайшли тимчасового перевізника на більшість маршрутів, але процес ще триває. Ми опрацюємо цей перелік маршрутів, і сподіваємося найближчим часом всі маршрути діятимуть”.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ