Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На 14 ухилянтів з Львівщини відкрили кримінальні справи

Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-Інфо, Олена Ляхович
1/3
“Ті, хто отримав бойову повістку і не з’явились, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”. Про це сьогодні, 18 червня під час зустрічі з журналістами заявив військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

“На сьогоднішній день порушено 14 кримінальних справ. Ці особи — злісні ухильники, які будучи на збірному пункті усіма способами намагались ухилитись від проходження військової служби.

За це стаття Кримінального Кодексу передбачає позбавлення волі терміном на три роки. У кращому випадку для призовника ухилення може завершитись умовним терміном”, — сказав Олександр Тіщенко.

За словами Олександра Тіщенка, один з призовників втік, а решта — 13 намагались водити за ніс військомат. У коментарі Гал-інфо військовий комісар Львівщини пояснив, як це відбувалось.

“Спершу казали, що підуть в Національному гвардію, а коли заводили туди, то вони передумували і хотіли служити у сухопутних військах, потім знов передумували, виявляючи бажання служити у морській піхоті і так далі. Тобто придумували різноманітні приводи для того, аби тільки не служити”.

Також Олександр Тіщенко звернув увагу на недосконале законодавство і про відсутній у молодих людей пріоритет у несенні військової служби. Проте додав: “Сьогодні можу з впевненістю сказати, що на Львівщині відроджується патріотизм, зникає боязнь до армії”.

На Львівщині призовники можуть дихати вільно, оголосили про завершення призову

Нагадаємо, що на Львівщині оголосили про завершення призову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ