Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На 1,6% збільшився приріст промислової продукції протягом першого півріччя 2006 року

У першому півріччі 2006 року спад у промисловості Львівської області припинився, а  приріст становив 1,6% порівняно з аналогічним  періодом  минулого року  року, тоді як у І півріччі 2005 року зниження виробництва промислової продукції становило 2,3%. Про це “Гал-info” повідомили в головному управлінні статистики у Львівській області.
Протягом першого півріччя 2006 року обсяг випуску продукції зріс у більшості видів промислової діяльності. Зокрема у легкій промисловості – на 0,1%, у целюлозно-паперовій,  поліграфічній промисловості та видавничій справі – на 15,5%, у хімічній і нафтохімічній промисловості – на 11,5%,  на підприємствах з виробництва інших неметалевих мінеральних виробів (будматеріалів, скловиробів) – на 8,4%, у машинобудуванні – на 22,5%. Підприємства добувної промисловості наростили обсяги виробництва порівняно з відповідним періодом минулого року  на 7,5%, з виробництва та розподілення електроенергії - на 3,4%.
Більше виготовлено верхнього трикотажного одягу, панчішно-шкарпеткових виробів, светрів, пальт чоловічих, деревини, трубок, труб жорстких з полімерів; елементів конструкцій збірних для житлового чи цивільного будівництва; автокранів, конвеєрів і елеваторів, розпушувачів та культиваторів. Зріс випуск готового вугілля та продуктів збагачення, гальки, гравію, щебеню та каменю дробленого, проте зменшилось виробництво електроенергії і теплоенергії.
Водночас значне скорочення обсягу виробництва відбулося на підприємствах з виробництва продуктів нафтоперероблення.
У територіальному розрізі у I півріччі 2006 року порівняно з I півріччям 2005 року обсяг промислового виробництва зріс у 16 районах з 20 та у 6 містах обласного значення з 9. Найбільше скорочення обсягу промислового виробництва відбулось у Дрогобичі (на 25,7%), Бориславі (на 16,2%), Трускавці (на 6,7%); районах: Кам’янка-Бузькому (на 9,7%), Перемишлянському (на 11,5%), Сколівському (на 5,5%), Турківському (на 28,2 %).
“Значний приріст обсягу продукції у целюлозно-паперовій,  поліграфічній промисловості та видавничій справі, у хімічній і нафтохімічній промисловості відбувся завдяки нарощуванню потужностей на окремих підприємства, внесок яких у промисловість області є досить значним. Зокрема, на 84,2% зросло виробництво продукції в ВАТ “Бібльос”,  а також на 50,2% ТзОВ “Дунапак-Україна”. Хімічна і нафтохімічна промисловість збільшила обсяги за рахунок ВАТ “Галичфарм”, який на 36% збільшив обсяг виробництва, СП “Снєжка-Україна” - 9,2% і ТзОВ “Пропет” - 45,5%. У Дрогобичі зменшились обсяги виробництва на 25,7% через скорочення обсягів виробництва НПК Галичина на 36%”,- розповів “Гал-info” начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ