Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На афішах драми «Невольник» напишуть: «За сприяння Ліни Костенко»

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 1 лютого під час зустрічі з начальником управління культури Львівської ОДА Сергієм Бурком та директором Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Андрієм Мацяком дав доручення з’ясувати ситуацію з продажем квитків на творчу зустріч з поетесою Ліною Костенко. Творчий вечір Ліни Костенко має відбутись у театрі Марії Заньковецької 15 лютого, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«До кінця сьогоднішнього дня питання з оплатою повинно бути знято. Також необхідно з’ясувати, чому так сталося», – наголосив голова Львівської ОДА.

Водночас в коментарі Гал-іфо Андрій Мацяк повідомив, що питання з оплатою не може бути знято, тому що люди уже придбали квитки і повернути все назад неможливо. «Проте, ми домовилися з організатором туру Іваном Малковичем, що на афіші постановки «Невольник» Федора Стригуна, а саме на неї планувалось спрямувати кошти від продажу квитків, зазначимо, що вистава відбувається за сприяння Ліни Костенко», – додав Мацяк.

Він зауважив, що йдеться про суму приблизно у 35 тисяч гривень.

Директор театру також повідомив, що театр завжди продавав квитки на такі заходи, починаючи з 1989 року, тому аналогічно вчинив і цього разу. «Я зв’язувався зі своїм колегою, директором театру з Рівного, і він схвалив наш крок, адже квитки дозволять проконтролювати кількість глядачів. У Рівному до зали, що вміщає 600 людей, набилося до двох тисяч. Там і вікна були вибиті, і поламані стільці», – сказав Мацяк.

Він також повідомив, що йдуть перемовини про трансляцію творчого вечора Ліни Костенко на Львівському телебаченні, в Інтернеті на сайті театру Заньковецької та на вулиці.

Нагадаємо, як повідомили ЗМІ, 15 лютого у Львові в театрі імені Марії Заньковецької відбудеться творчий вечір поетеси Ліни Костенко, який пройде в межах її всеукраїнського туру-презентації роману «Записки українського самашедшого». Як повідомляли організатори, вхід на творчий вечір мав відбуватися за безкоштовними запрошеннями. Театр, натомість, ухвалив рішення продавати квитки. Вартість – від 30 до 100 гривень. Квитки почали продавати 25 січня. У касах театру їх розібрали за три години.

Фото - litakcent.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ