Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На автодорогах Львівщини працює пересувний ваговий комплекс

З початку поточного року на автомобільних дорогах загального користування державного значення працює пересувний габаритно-ваговий комплекс, здійснюючи контрольні зважування вантажівок вагою понад 24 тони та навантаженням на вісь понад 7 тонн. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

Метою роботи пересувного габаритно-вагового комплексу є недопущення руйнації дорожнього покриття, збереження автомобільних доріг та шляхів Львівщини.

Станом на 15 січня 2018 року проведено 182 контрольні зважування та виявлено 2 порушення. Порушників норм вагового контролю оштрафовано на суму 467,4 євро.

Запровадження вагового та габаритного контролю, який здійснюється спільно Укравтодором, Укртрансінспекцією та підрозділами МВС України, сприяє спрощенню процедури контролю за проїздом великовагового та великогабаритного автотранспорту та допоможе зберегти дороги від руйнувань, особливо в літній період.

Вантажні автомобілі згідно Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування перевіряються на спеціальному пересувному ваговому комплексі: вантажівку зважують, визначаючи масу, наскільки вантаж перевищує встановлені норми. Дані ПЗК автоматично обробляє спеціалізована комп’ютерна програма та у разі  перевищення встановлених параметрів, працівником Укртрансінспекції складається відповідний акт про порушення.

Служба автомобільних доріг у Львівській області є балансоутримувачем доріг загального користування державного значення Львівської області, крім доріг місцевого значення та  комунальної власності. Служба здійснює організацію утримання в належному технічному стані мережі автомобільних доріг загального користування державного значення Львівської області шляхом укладення договору підряду з організаціями, на які покладається обов’язок належного виконання робіт з ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг в межах виділеного бюджетного фінансування.

Мережа автомобільних доріг загального користування Львівської області станом на 01.01.2018 становить 8392,6 км, в тому числі: автодороги державного значення – 1866,4 км, автодороги місцевого значення – 6526,2 км. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ