Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На базі Львівської психіатричної лікарні відкрили тренінговий центр

На базі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні офіційно відкрили тренінговий центр підтриманого проживання. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Він розрахований на пацієнтів, які упродовж тривалого часу проходили лікування в психіатричній лікарні. У центрі повертатимуть втрачені навички самостійного життя та самообслуговування, комунікації, а також проводитимуть ресоціалізацію і реабілітації.

Одночасно у цьому просторі перебуватимуть троє резидентів. На всіх етапах їх супроводжуватиме мультидисциплінарна команда, до якої входить психолог, працетерапевт, соцпрацівник та асистенти.

Також у тренінговому центрі проводитимуть практичні навчання для соціальних працівників із громад, в яких планують відкривати будинки підтриманого проживання.

Тренінговий центр підтриманого проживання створили з ініціативи Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у партнерстві з українсько-швейцарським проєктом Психічне здоров'я для України за підтримки Швейцарії. На втілення ініціативи лікарня скерувала понад 1 млн гривень власних коштів. Ще 1,6 млн грн вклав проєкт «Психічне здоровʼя для України». Благодійний фонд "Із янголом на плечі" закупив обладнання.

Дякую усім причетним до створення тренінгового центру й колективу лікарні за сумлінну роботу, започаткування і підтримку важливих проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ