Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На бронежилетах та касках для армії наварили 30,7 млн грн

За активної участі Головної військової прокуратури захищено майнові інтереси Міністерства оборони України при закупівлі бронежилетів та касок для потреб Збройних Сил України на загальну суму майже 30,7 млн грн. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, Головна військова прокуратура вступила у розгляд справи за позовом Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «ТЕМП-3000» про визнання недійсними частково договорів постачання спеціальних засобів індивідуального захисту та про стягнення майже 30,7 млн грн.

Як раніше повідомлялось, за результатами переговорної процедури закупівель оборонним відомством у травні-жовтні 2014 року з ТОВ «НВП «ТЕМП-3000» укладено ряд договорів постачання бронежилетів та касок для потреб українського війська. Незважаючи на доповнення до Податкового кодексу України щодо звільнення на період проведення АТО операцій з постачання таких спецзасобів індивідуального захисту для потреб Збройних Сил України від оподаткування податком на додану вартість за ставкою 20%, їх ціна підприємством-постачальником безпідставно визначалась з урахуванням сум ПДВ. За таких обставин Міноборони на рахунок постачальника надмірно сплачено майже 30,7 млн грн у якості податку на додану вартість.

Рішенням Господарського суду м.Києва від 25.10.2017 у задоволенні позовних вимог Міністерства оборони незаконно відмовлено.

Завдяки принциповій позиції Головної військової прокуратури Київським апеляційним господарським судом 22.01.2017 незаконне судове рішення скасовано, постановлено нове рішення, яким позов задоволено і стягнуто з ТОВ «НВП «ТЕМП-3000» на користь оборонного відомства суми, сплачені в якості ПДВ.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами військових прокурорів, що ціну бронежилетів і касок з урахуванням податку на додану вартість для потреб українського війська визначено всупереч вимогам законодавства.

Судове рішення набрало законної сили з дня його прийняття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ