Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

На будівництво НДСЛ «Охматдит» вже використано 12% виділених на рік коштів

З часу відновлення робіт по будівництву нового корпусу НДСЛ «Охматдит», а це з середини листопада минулого року, компанія «Альтіс-Констракшн», генпідрядник будівництва нового корпусу НДСЛ «Охматдит», освоїла 48 млн грн. Про це повідомила Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко, передає прес-служба МОЗ України.

Як відомо, нового генерального підрядника будівництва було відібрано під час прозорого конкурсу у вересні – жовтні 2015 року. Участь в ньому тоді взяли 14 компаній, з яких дві – нерезиденти. Обсяг робіт, виставлений на конкурс, склав 480 млн грн. Заставу внесли три компанії. Переможцем було оголошено відому компанію «Альтіс-Констракшн», пропозиція якої склала 390 млн грн, що на 20% менше очікуваної вартості робіт.

«Економія стала можливою завдяки беспрецендентній прозорості. Конкурс проводився під контролем громадськості та за участі відомих міжнародних організацій. Через «тендерний саботаж» конкурс затягнувся до кінця жовтня, а договір з новою компанією – генпідрядником підписано 9 листопада. Ще тиждень тривали розконсерваційні роботи. Таким чином, за такий короткий термін компанії, яка перемогла у тендері, вдалось освоїти 48 млн грн. Це складає близько 12% обсягу робіт, профінансованих з держбюджету в 2015 році», - повідомила Олександра Павленко.

У Державному бюджеті на 2015 рік було закладено 500 млн грн на добудову нового корпусу НДСЛ «Охматдит».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ