Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Червоноградщині обговорили майбутнє вугільного регіону

Черговий раунд консультацій щодо ревіталізації Червоноградщини як вугільного регіону відбувся нині, 17 березня.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ДП "Львіввугілля". 

Проєкт “Підтримка структурних змін у вугільних регіонах” Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH впроваджується на доручення Уряду Німеччини. Одним із партнерів проєкту GIZ є Міністерство енергетики України, у сфері управління якого є ДП "Львіввугілля".

Керівник ДП "Львіввугілля" Олег Акімов відзначив, що держпідприємство забезпечує виконання поставлених державою завдань з вуглевидобутку і є працедавцем для понад шести тисяч осіб.

"У ДП “Львіввугілля” радо вітають проєкт GIZ. Адже є розуміння, що треба компенсувати для економіки Червоноградщини зменшення доходів через закриття шахт. Міжнародний досвід та, досвід зокрема Німеччини, що вже пройшла цей шлях, є для нашого краю вкрай важливим", - наголошують у держпідприємстві.

Акімов зазначив, що за останні 20 років у регіоні свою роботу припинили чотири шахти (№5 “Великомостівська”, ”Бендюзька”, “Візейська” та “Зарічна”), проте і досі території цих підприємств не використовуються раціонально. На їх місці не з'явилось жодного заводу чи фабрики.

Щодо шахти "Великомостівська", яка у 2022 році припинила вуглевидобуток, то її виробничі приміщення можна використати як базу для ремонту шахтного обладнання для наших копалень. Таким чином вдасться зберегти робочі місця і використати територію та приміщення підприємства.

Регіональна координаторка проєкту GIZ Галина Литвин зазначила, що темою наступних зустрічей у межах проєкту може бути використання територій вже закритих копалень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ