Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На деокупованих територіях Херсонщини поліцейські виявили 11 місць утримання громадян

Про це сьогодні, 17 листопада, повідомив під час брифінгу у Military Media Center начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв.

Керівник департаменту Нацполіції наголосив, що серед першочергових завдань поліції під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях є розмінування:

«Зазначу, що складність мінно-вибухових загороджень у Херсонській області є найвищою серед інших деокупованих територій. Лише за останні дні обстежено об'єкти операторів мобільного зв'язку, ряд супермаркетів, об'єкти енергетики та водопостачання, органів державної влади, банків для відновлення надання державних послуг і виплат, а також місця, які свідчать про вчинення воєнних злочинів та місця вбивств громадян – Бузковий парк та село Олександрівка, інші об'єкти».

Олексій Сергєєв наголосив, що робота на деокупованих територіях є вкрай небезпечна. Під час проведення розмінування загинув керівник вибухотехнічної служби Херсонщини, четверо поліцейських отримали поранення. Щойно надійшло повідомлення, що під час розмінування підірвався начальник вибухотехнічної служби Миколаївської області».

Спікер зазначив, що ключовим завданням поліції є гарантування безпеки мешканців Херсонщини та надання їм поліцейських послуг. Відтак уже відновлено роботу 5 підрозділів поліції.

За правопорядком на деокупованих територіях області стежать 30 автопатрулів, з яких 22 – у Херсоні, облаштовано 24 блокпости.

Олексій Сергєєв підкреслив, що Нацполіція ще з початку вторгнення військ рф в Україну забезпечила можливість мешканцям Херсонщини звертатися на спецлінію «102». Наразі їхні повідомлення приймають оператори з Тернопільської області. З 1 жовтня поліція забезпечила реагування на понад 2,9 тис. звернень херсонців.

Також продовжується активна робота з документування воєнних злочинів, учинених росіянами та їх пособниками на теренах Херсонської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ