Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Донеччині одружилися «білі янголи», що рятують людей в зоні бойових дій

У вишитому однострої, берцях та під звуки вибухів – таким було весілля «білих янголів» Валерії та Дмитра, яке відбулося в Лимані.

Фото Національної поліції України

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Наречені Дмитро Біленець і Валерія Чернікова працюють у загоні поліції "Білі янголи". Поліцейські займаються евакуацією цивільних на Донеччині, ризикують життям, щоб допомогти пораненим, доставити гуманітарну допомогу на лінію фронту.

"Познайомилася пара ще три роки тому під час розкриття тяжкого злочину, розбійного нападу. Він – оперуповноважений карного розшуку, вона – помічник слідчого",  розповідають в Нацполіції.

Повномасштабне російське вторгнення на територію України ще більше згуртувало поліцейських. "Я просив Леру поїхати у безпечне місце, але вона відмовилася", – зізнається наречений. Дівчина, за плечима якої спортивні досягнення в паверліфтингу, не звикла пасувати перед випробуваннями долі. Натомість молода пара пройшла курси парамедиків і почала евакуювати поранених з Лимана Донецької області.

Закохані до останнього залишалися в місті, яке нещадно штурмували російські війська. Десятки людей завдячують Дмитру та Валерії життям. Після деокупації Лиману вони одними з перших повернулися в рідне місто та брали участь у стабілізаційних заходах. Надалі вступили добровольцями до підрозділу «Білий Янгол».

"Напарники по 24 години проводили в броньованому авто, удвох щодня вантажили по три тонни гуманітарної допомоги, неодноразово потрапляли під обстріли та навіть потрапляли під полювання ворожих дронів. Він прикривав її, а вона – його", – ідеться в повідомленні.

Фото Національної поліції України

Мрію Валерії та Дмитра про весілля в рідному місті допомогло втілити керівництво поліції Донеччини. Попри російські атаки, свято вдалося організувати. Був і традиційний коровай, і букет нареченої.

"Сьогодні, в цей буремний час, просто біля лінії фронту на наших очах народжується нова українська сім’я, і це доводить, що ми - непереможні. Символічним є те, що церемонію з’єднання двох люблячих сердець ми проводимо на звільненій землі – рідній землі наших наречених", зазначив очільник обласної поліції Руслан Осипенко.

Керівник поліції Донецької області додав, що з початку російського вторгнення це вже третя поліцейська родина, яка одружується в умовах бойових дій. Вперше таку церемонію було проведено у блокадному Маріуполі, в бомбосховищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ