Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На дороги повертаються радари: відзавтра патрульні почнуть отримувати лазерні TruCAM

Завтра, 28 вересня, патрульна поліція почне отримувати лазерні вимірювачі швидкості TruCAM для фіксації порушень правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості.

"Патрульна поліція отримала на руки сертифіковані і повірені "Труками". Крім швидкості, прилад може фіксувати факт порушення правил зупинки або стоянки в прив'язці до часу і простору! А це означає, що при наявності водія буде виписаний штраф. А при його відсутності - евакуація ТЗ на штрафмайданчик!", - зазначив він.

Разом з тим, майбутнє надходження TruCAM у коментарі УНІАН підтвердив директор Департаменту МВС України Артем Шевченко.

"Вони у нас вже були. Вони не надходили. Завтра надійдуть... вже завершений процес пересертифікації, їх треба було юридично ще раз пересертифіковувати", - сказав Шевченко.

"Вони були пересертифіковані. Головний елемент - початок контролю швидкості. Але їх небагато", - додав він.

Представник МВС заявив, що патрульні почнуть використовувати TruCAM "найближчим часом". Водночас пообіцяв, що про всі деталі Департамент патрульної поліції НПУ повідомить завтра, 28 вересня.

Довідка. TruCAM — лазерний вимірювач швидкості, оснащений режимом відеофіксації. Основна відмінність приладу від «Візира» і йому подібних — він використовує не радіохвилю, а світловий промінь — лазер, який дозволяє зафіксувати перевищення швидкості конкретного автомобілю в потоці транспорту на відстані, що перевищує кілометр.

Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає TruCAM, автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1200 метрів.

При роботі в автоматичному режимі (з триноги або з боксу) при перевищенні транспортним засобом ліміту швидкості автоматично робиться фотознімок з відстані близько 70 метрів з фіксацією швидкості, відстані, дати, часу і координат. При цьому максимальне накопичення становить до 40 тис. фото або 16 тис. відеороликів порушень на одну флеш-карту. В автономному режимі від акумулятора прилад може працювати до 15 годин.

Дані вимірювання захищені від видалення та модифікації, адже проводиться опломбування флеш-карти, а також виконуються відповідні протокольні процедури, пов`язані з обігом і зберіганням носіїв суворої звітності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ